Terug naar alle evenementen

PRAKTIJKASSISTENT AOA DIGITALE WERKPLAATS


  • KDG HOGESCHOOL Antwerpen Belgium (kaart)

ORGANISATIE

Sint Lucas Antwerpen, School of Arts, is een leer- en onderzoeksomgeving in een meerstemmige wereld. We voelen ons betrokken bij de grootstedelijke context en onze studenten. Sint Lucas Antwerpen streeft ernaar studenten op te leiden tot (zelf)kritische burgers. 

Sint Lucas Antwerpen maakt deel uit van Karel de Grote Hogeschool, met zijn 9 campussen, 38 afstudeerrichtingen, meer dan 100 bijscholingsmogelijkheden, 6 onderzoekscentra, circa 14500 studenten en 1599 medewerkers. 

FUNCTIE

Als praktijkassistent ben je betrokken bij het team van de digitale werkplaats “Code Space” van de academische opleiding Beeldende Kunsten waar je studenten ondersteunt bij de technische ontwikkeling van hun projecten. Je coacht studenten in hun maakproces, begeleidt workshops, denkt na over nieuwe inhouden en werkvormen, geeft hen feedback die bijdraagt aan hun leerproces en groei. Je draagt bij aan het waarmaken van de visie van Sint Lucas Antwerpen.  

In eerste instantie zal je aan de slag gaan binnen het team Code Space van de academische bacheloropleidingen, maar je expertise kunnen we ook inzetten in andere opleidingen, afhankelijk van de noden. Het Code Space-team bestaat uit twee onderzoekers /docenten met gevarieerde competenties in generatief ontwerp, digital fabrication, artificiële intelligentie, software-development en hardware-development. 

Als medewerker in de digitale werkplaats bied je individuele technische ondersteuning aan studenten bij het realiseren van hun artistieke projecten. Je stelt technische tools en methodes voor, begeleidt hen met concrete vragen, en leert hen kritisch na te denken over het gebruik van digitale technieken, tools en AI. Je volgt technologische ontwikkelingen binnen en buiten de digitale kunsten op de voet en weet deze te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen een artistieke context. Je gaat steeds op zoek naar een evenwicht tussen eigen inbreng en de rol van de student, met de focus op zelfredzaamheid en persoonlijke groei. 

Wat doe je concreet? 

  • Je begeleidt studenten bij hun vragen rond het digitale medium: digitale fabricatie (laser cutting, 3D-printen), web development, generatieve vormgeving en creative coding, typografie, physical computing, toepassingen van AI, digital publishing, AR/VR, 3D-technieken, signal processing,  generative sound, en meer. 

  • Je denkt mee over de haalbaarheid van het project, stelt technologische keuzes voor, legt trade-offs uit, en ontwikkelt een basisraamwerk voor een project. 

  • Je zoekt naar een goed evenwicht tussen je eigen inbreng en die van de student,  idealiter geef je de basis aan waarna de student zelf verder kan. Het opvolgen van een student kan ook meerdere sessies beslaan om die zelfredzaamheid te bekomen. 

  • Je denkt oplossingsgericht, met een pragmatische focus op een eindresultaat. 

  • Samen met het team werk je mee aan het ontwikkelen en begeleiden van workshops ingebed in de studio’s, bv. rond physical computing, web development, hypermedia storytelling, ... 

  • Je zoekt actief naar methodieken en past je leerstijl en technische keuzes aan om tegemoet te komen aan de diversiteit aan skills van studenten.   

  • Je neemt je verantwoordelijkheid op in onderwijs- en organisatie-ondersteunende taken in functie van je talenten en interesses zoals deelname aan opendeurdagen, openlesdagen, tentoonstellingen enz.   

  • Je werkt aan je eigen professionalisering, zowel vaktechnisch als pedagogisch-didactisch, en draagt actief bij aan de kennisontwikkeling binnen de onderwijsgroep Sint Lucas Antwerpen.  

  • Je bent werkzaam op campus Sint Lucas Antwerpen. Je rapporteert aan het opleidingshoofd Mie De Backer. 

PROFIEL

Technische kennis en vaardigheden: Je hebt expertise in digitale media-technieken die verder gaat dan alleen de basis. Je hebt een grondige kennis van webtechnologieën (HTML, CSS, JavaScript) en frameworks (React, Tailwind). Je kan versiecontrole-technieken (Git, GitHub, CI) gebruiken en uitleggen. Je hebt ervaring met 3D-modelling en animatie (idealiter Blender), physical computing (Arduino, ESP, Raspberry Pi), digitale fabricatiemethoden (laser cutting, 3d-printen, plotting). Je hebt kennis van generatieve kunst, design en creative coding (Processing, p5.js, NodeBox), en de principes van datavisualisatie (D3.js). Je hebt begrip van de creatieve toepassingen van AI (zowel low-level met PyTorch, en high-level met ComfyUI/ChatGPT). Deze brede en diepgaande technische kennis weet je concreet in te zetten bij het uitwerken van complexe artistieke projecten.

  • Artistieke expertise: Je hebt een eigen artistiek portfolio waarin je experimenteert met digitale media en technologie als creatieve lens. Je eigen praktijk kijkt kritisch naar de technologische context binnen bredere artiestieke en maatschappelijke debatten. Door je praktijk begrijp je intrinsiek de relatie tussen concept, vorm en techische uitwerking.

  • Coaching- en onderwijsvaardigheden: Je begeleidt studenten in hun leerproces met een praktische en persoonlijke aanpak. Je bent niet alleen een gebruiker, maar begrijpt de onderliggende principes en bent in staat om studenten te begeleiden in het maken van weloverwogen technologische keuzes. Je kan je inleven in hun leefwereld, deelt met passie je kennis en inzichten, en geeft open en gerichte feedback die hen helpt groeien in zowel artistieke als technische aspecten.  

  • Netwerk en inclusie: Je bent maatschappelijk actief in het artistieke veld en hebt een waardevol netwerk waar studenten mee in contact kunnen komen. Je draagt bij aan een meerstemmige en inclusieve leeromgeving door interculturele perspectieven en diverse werkvormen te integreren. 

Daarnaast ben je in het bezit van een masterdiploma in een artistieke of ontwerpmatige richting. Een pedagogisch diploma is geen must, wél een groot hart voor onze studenten en hun toekomst.

AANBOD

Een deeltijdse opdracht als contractueel bediende[1]. Je start op 1 oktober met een overeenkomst van één academiejaar, die na positieve evaluatie verlengd kan worden.

  • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht[2]), een internetvergoeding van 20€ per maand, een lerarenkaart die je tal van voordelen biedt en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.

  • Als master ontvang je een loon volgens het barema van praktijkassistent AOA (508). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit.

  • Een warm onthaal in het Code Space team van enthousiaste en gedreven collega’s met passie voor de studenten en alle aspecten van digitaal ontwerp.  

  • Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.

  • Bij Sint Lucas Antwerpen krijgt jouw groei alle ruimte. Ruimte voor experiment en vernieuwing. Daar sta je niet alleen voor. Elke startende medewerker krijgt een aangepast professionaliseringstraject. Daarnaast krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern KdG opleidingsaanbod

  • Drie keer per academiejaar organiseren we een KdG-brede onthaaldagwaar je KdG als organisatie beter zal leren kennen. 

  • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken. 

  • Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,27 € per km.

  • Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: kdg.be/werken-bij-kdg!

INTERESSE?

Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 6 september via www.kdg.be/werken-bij-kdg. Ga naar ‘bekijk onze vacatures’, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Wat zijn dan de volgende stappen?

  • de 1ste screening gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven

  • de 2de ronde bestaat uit een gesprek (17 september op campus Sint Lucas Antwerpen).

Specifieke noden?

Zijn er specifieke noden tijdens het selectieproces waar we best rekening mee houden?

Laat ze ons zeker weten via 03 613 13 36 of via hr@kdg.be.

We kijken graag of en hoe we hieraan tegemoet kunnen komen.

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Mie De Backer, Opleidingshoofd Beeldende Kunsten, via mie.debacker@kdg.be, 

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Eerdere gebeurtenis: 1 september
MANAGEMENT ASSISTANT VOOR DYNAMISCH TEAM
Latere gebeurtenis: 1 september
COÖRDINATOR CULTUUR