ORGANISATIE
Onze universiteit telt 11 faculteiten en 3 universiteitsdiensten. Ze is gevestigd in en rondom Gent, de Vlaamse studentenstad bij uitstek. Wist je dat we ook campussen hebben in Kortrijk, Brugge, Oostende en Zuid-Korea?
Lees verder →
FUNCTIE
Als onderwijsbegeleider Onderwijskunde zal je voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de stage voor studenten 2e master Pedagogiek en Onderwijskunde (opstart reeds in 1e master) en voor de masterproefcoördinatie vanuit de vakgroep Onderwijskunde (voor studenten 1e en 2e master Pedagogiek en Onderwijskunde en voor de studenten uit het schakelprogramma en masterprogramma voor de opleiding Master Basisonderwijs). Daarbij staan volgende zaken centraal:
het informeren van studenten bij de keuzeprocessen inzake stage en masterproef
uitwerken en jaarlijks kritisch evalueren en vernieuwen van de masterproef- en stageorganisatie
het informeren van vakgroepcollega’s inzake de volledige masterproef- en stageorganisatie en stappen tijdens de volledige procedure
communicatie met collega’s binnen de vakgroep Onderwijskunde en met de collega’s van de andere pedagogische vakgroepen tijdens het verloop van de masterproeforganisatie en bij doorspelen van materproeftopics en -titels en bij het maken van keuzes (door studenten)
communicatie en afstemming met de collega verantwoordelijk voor de coördinatie van Praktijk & Stage 3e bachelor Pedagogiek en Onderwijskunde
communicatie met de centrale diensten over stagecontracten en relevante procedures
communicatie met nieuwe en bestaande (binnen- en buitenlandse) stageplaatsen opzetten en onderhouden
opvolgen van het stage- en masterproefproces van studenten via Plato en het systeem verder verfijnen i.f.v. optimale opvolging van de studenten
organiseren van de stagebeurs voor 2e master Pedagogiek en Onderwijskunde
coördinatie van en onderwijsondersteuning bieden bij de opleidingsonderdelen die voorbereiden op de masterproef (Integratieseminarie (uitdovend), Academische Zoek-, lees- en schrijfvaardigheden, Onderzoekscompetenties binnen de master Basisonderwijs)
via vertegenwoordiging van de vakgroep bijdragen aan (facultaire) werkgroepen omtrent stages en masterproeven (bv. rond GAI, plagiaat, …)
uitwerken en jaarlijks kritisch evalueren en vernieuwen van de procedures voor tussentijdse feedback (bv. inter- en supervisies) en eindevaluatie bij de stages
informeren en ondersteunen van vakgroepcollega’s bij het uitvoeren van de begeleiding van stagestudenten
Daarnaast zal je ook actief bijdragen aan het onderwijs binnen de vakgroep door ondersteuning te geven bij verschillende opleidingsonderdelen met een praktijk- of opdrachtencomponent (bv. opdrachten begeleiden, intervisie- en supervisiemomenten begeleiden, werkcolleges organiseren, Ufora-cursussen voorbereiden (met bv. aparte varianten voor werkstudenten), gastsprekers uitnodigen en introduceren,…) maar ook door onderwijsprocessen binnen de vakgroep te stroomlijnen over opleidingsonderdelen heen (o.a., peer-assessment, verantwoord AI-gebruik,…).
Verder zal je instaan voor de coördinatie van het Team communicatie van de vakgroep Onderwijskunde. Dit omvat zowel het stroomlijnen en up-to-date houden van de communicatie over het onderwijs van de vakgroep (bv. bij studiekeuzemomenten) als over het vakgroeponderzoek.
Daarnaast ben je verantwoordelijk van de communicatie rond de verdeling van de onderwijsondersteuning (door AAP en onderzoekers) voor de lesgevers van de vakgroep.
Tot slot werk je, rekening houdend met het aanstellingspercentage, mee aan de interne en externe dienstverlening van de vakgroep (bv. examentoezichten, SID-ins, infodagen en -weekends, betrekken van en activiteiten met werkveldactoren, …).
Voor meer informatie in verband met de functie-inhoud kan je contact opnemen met Tammy Schellens via Tammy.Schellens@UGent.be of 09 264 86 63. (Let op: stuur je sollicitatie niet via e-mail door maar solliciteer online.)
PROFIEL
Je bent houder van een diploma van master in de Pedagogische Wetenschappen, Educatieve Master in de Gedragswetenschappen of daarmee gelijkgesteld diploma.
Je beschikt over goede pedagogisch-didactische vaardigheden in functie van het verzorgen van kwalitatief hoogstaande onderwijsondersteuning.
Je hebt bij voorkeur :
aantoonbare (praktijkgerichte) onderwijservaring in het Hoger Onderwijs
ervaring met het begeleiden van studenten
ervaring of sterke interesse in onderwijsinnovatie
Je kan een coördinerende rol opnemen.
Je neemt initiatief en weet je collega’s en studenten te enthousiasmeren en te overtuigen.
Je bent flexibel in functie van een variërende invulling van het takenpakket en de werklast doorheen het academiejaar.
Je hebt zin voor verantwoordelijkheid en werkt proactief en zelfstandig.
Je beschikt over vlotte communicatieve kwaliteiten.
Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands (i.e. doorgaans gehanteerd in het werkveld).
AANBOD
Departement: Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen; PP06 - Onderwijskunde
Tewerkstellingspercentage: 50% - statutaire functie
Solliciteren kan tot en met 06-08-2025 (DD/MM/YYYY)
Je wordt tewerkgesteld in een statutaire functie (vaste benoeming na 12 maanden stage en mits positieve evaluatie) in functieklasse A. Lees op onze website meer over onze verloning.
De UGent zet sterk in op de loopbaanontwikkeling van haar medewerkers. Zo krijg je opportuniteiten om andere functies te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen binnen de UGent (zowel tijdelijk als permanent).
Daarnaast krijg je:
36 vakantiedagen (bij fulltime tewerkstelling van 38u/week)
mogelijkheid tot thuiswerk en glijdende werkuren indien jouw job dit toelaat
gunstige pensioenvoorwaarden
een hospitalisatieverzekering
terugbetaling van je abonnement openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer
ecocheques
een uitgebreid vormings- en opleidingsaanbod en ruime interne loopbaanmogelijkheden
een mooie werk-privé balans
ons voordelenplatform ‘benefits at work’ en een heel aantal andere voordelen zoals een uitgebreid sportaanbod tegen voordelige prijzen, voordeeltarief in de studentenrestaurants, gratis griepvaccinatie, …
INTERESSE?
Om te kunnen solliciteren voor deze vacature dien je in het bezit te zijn van een diploma van master.
Bezorg ons ten laatste op 06-08-2025 om 23.59 uur de volgende documenten:
Je cv
Je motivatiebrief
Een kopie van je diploma
Indien je je diploma buiten de Europese Unie behaald hebt (met uitzondering van diploma's behaald in het Verenigd Koninkrijk vóór 31 januari 2020): een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)
Let op: je sollicitatie is enkel geldig indien je op het moment van solliciteren over het gevraagde diploma beschikt, én je ons voor de uiterste inschrijvingsdatum alle hierboven vermelde documenten bezorgt.
We vinden het belangrijk dat elke persoon in de beste omstandigheden kan deelnemen aan de selectieprocedure. Heb je een beperking? Geef ons vooraf een seintje via selecties@ugent.be zodat we redelijke aanpassingen kunnen voorzien.
Meer vragen over online solliciteren of de selectieprocedure? Bekijk onze FAQ.